Corsica

genuaansetorencoti-chiavari

In september 2016 vlogen we vanaf Düsseldorf naar Calvi op Corsica, Ile de Beauté. Een auto huren is een múst. We reden van Calvi iets zuidelijker naar het plaatsje Porto-Ota. De weg erheen ging door prachtig gebied! Hoge bergen, prachtige vergezichten. In Porto verbleven we enkele dagen en bezochten het Unesco natuurgebied Scandola, het dorpje Girolata en Capo Rosso. Dit alles per boot, want dit is de beste manier om al dit moois te zien. Porto zelf is een charmante toeristische plaats met een 2-tal ( goede) campings en een groot aantal hotels. Het leven speelt zich af bij het gezellige haventje van Porto. Hier liggen talrijke restaurants en eetgelegenheden en vertrekken de boten naar Scandola. Corsica behoort tot Frankrijk en ligt ten noorden van Sardinië. Toch is het eiland totaal anders en hoe meer zuidelijker men gaat, hoe meer men de Italiaanse invloeden merkt. Het strand van Porto is niet zo mooi, grove kiezel en geen faciliteiten of schaduw. De meeste hotels en accommodaties beschikken over een zwembad.

coti-chiavari

Na een aantal dagen reden we door naar Coti-Chiavari ( Verghia) bij de stad Porticcio. Ook deze rit ging weer via ontelbare haarspeldbochten en prachtige natuur. Al snel concludeerden we dat dit deel, gelegen aan de baai van Ajaccio,  een rijk deel van Corsica is. Mooie villa’s aan de strandopgang, en de vele stranden beter onderhouden. Maar ook hier weer een prachtige natuur! Coti-Chiavari grenst aan het Foret Domaniale de Coti-Chiavari, waar men eindeloos kan wandelen en ook routes zijn uitgezet. Porticcio zelf vonden wij niet veel voorstellen; zéér toeristisch! Het kleine plaatsje Coti-Chiavari ligt in de bergen en heeft een belangrijke rol gespeeld in de oorlog. Er is nog een gevangenis die een grote rol gespeeld heeft in de Résistance. Het kleine plaatsje heeft een restaurant waar je lekker kunt lunchen of dineren.

De laatste dag verbleven we in Ajaccio, de stad van Napoleon. We bezochten zijn geboortewoning en hebben door de stad gestruind, waarbij het ons opviel dat, i.t.t de franse dorpjes, erg nog weinig over is van een ” vieille ville”. Jammer! De haven is een van de dominante plekken in de stad. Hier ligt ook het station en vertrekken de bussen naar o.a. de luchthaven en andere delen van het eiland. Ook vertrekt van hieruit de ferry naar Frankrijk en Sardinië.

porto1

Een van de accommodaties waar we verbleven is ” La Maison d’ Ambre”, een luxe B&B in Verghia/Coti-Chiavari. Deze kunt u boeken via Arrangement en France door te bellen met Henny op 06-20744594.

Corsica heeft ons verrast!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>