Domaine-de-Chazalis-bottles

Domaine de Chazalis

De mensen van Arrangement en France zijn wijnliefhebbers! Op een van onze dagen in de Sud Ardeche kregen we de tip om een bijzonder wijndomein te bezoeken! Goed idee, want we wilden graag wat wijn inkopen. Dus reden we op een minder zonnige dag richting Beaulieu, ten zuiden van Les Vans.

La Domaine de Chazalis is een echt familiebedrijf en in handen van de familie Champetier since 1924. Het is een authentiek wijndomein en bezit ongeveer 30 hectare wijngaarden.

Gerard en zijn zoon Richard bieden de klanten een grote variëteit Vins de Pays van hoge kwaliteit druiven zoals de Grenache, Merlot, Chardonnay, Viognier, Syrah, Cabernet Sauvignon en Sauvignon Blanc. De wijnen worden opgeslagen in speciale eiken vaten om er de typische smaak van de Ardeche aan toe te voegen. Domaine de Chazalis is een zeer gastvrij Domaine; een wijnproeverij gecombineerd met de welkome charme van het gebied en de vriendelijkheid van de eigenaren. Ook wij werden gastvrij ontvangen en stonden al snel gezellig te praten met de eigenaren en de aanwezige Belgen die al aardig wat wijnen geproefd hadden….De keuze was moeilijk maar uiteindelijk gingen we toch met meer dan genoeg wijn weer richting onze verblijfplaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>