Villages de caractère

Iedere streek in Frankrijk kent de “villages de caractère” de verborgen juweeltjes van kleine dorpjes, vaak hoog gelegen met prachtige vergezichten. Veel van deze dorpjes behoren tot het Franse erfgoed en worden beschermd.  Arrangement en France bezocht een aantal van deze prachtige villages in de Sud Ardèche:

Banne:

banne-fort-gebied-2

Langs de weg richting Bois de Païolive en ca 10 km van Les Vans, ligt het dorpje Banne aan de rechterkant. Via een kronkelende weg bereikt men het dorpje wat in de zomermaanden veel toeristen trekt. Het dorp bestaat uit 2 delen: het Fort (kasteel) en het deel met de neo-gotische kerk. Men komt het dorp binnen aan het plein met de fontein, omzoomd door kastanjebomen. Men doolt er heerlijk door de smalle straatjes en men kan er mooie, goed aangegeven,  wandelingen maken. De tijd lijkt er stil te staan….

Balazuc
Een van de mooiste dorpjes hoog gelegen in de Ardèche is zonder Balazuc. Halverwege Vallon Pont d’Arc en Aubenas via een mooie weg  arriveert men in dit prachige dorpje, gelegen aan de rivier de Ardèche. De dorpjes, sommige uit de Xe en XVIII eeuw, lijken vastgeklonken aan de rots en groeperen zich rondom het kasteel De Balazuc. Dit kasteel is momenteel chambres d’hotes en is niet te bezichtigen. De Romaanse kerk ligt hooggelegen in het dorp en wordt momenteel gebruikt voor concerten en uitvoeringen tijdens het seizoen. In Balazuc kan men kanoën op de Ardèche en er is een kiezelstrandje. Het dorpje heeft een groot aantal gites en 2 chambres d’hotes.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>