baguette_2649406b

De franse baguette

Frankrijk zonder ” baguettes” is impossible! Gezellig naar de bakker om dat heerlijke lange brood te kopen. Er is geen tas waar deze in past, hoewel er tegenwoordig speciale verpakkingen zijn voor dit populaire brood. Dus…maar onder de arm nemen en huiswaarts! Een bekend straatbeeld in Frankrijk!

De Fransman eet de baguette niet meer als deze ouder is dan 4-5 uur…Ze gaan gewoon 2 keer per dag naar de bakker om toch maar vers brood te hebben. Bij het ontbijt een stukje brood heerlijk soppen in een ” bolle de cafe” is de ultieme start van de dag voor de Fransen. De Nederlandse naam voor baguette is ” stokbrood” ( het stokje). Het dateert uit de 19e eeuw en de bereidingswijze komt oorspronkelijk uit Oostenrijk….De baguette ontleent zijn naam niet aan het lange uiterlijk. In het begin van zijn ontstaan werd een lange sliert deeg om een stok gewikkeld en boven het vuur gehangen en gebakken. Het standaard gewicht van een baguette is 250 gr. en inmiddels zijn er al vele varianten verkrijgbaar b.v. ” petit pain” , een kort formaat en de zgn. ” flute” een dubbelbrede en zwaardere variant.

Voor de Fransen is de baguette een onmisbaar produkt bij de maaltijd. Vaak wordt een stukje brood gebruikt om de jus van het bord te deppen, maar ook om de smaak te neutraliseren.

Frankrijk is onlosmakelijk verbonden met dit smakelijke stokje…….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>