multi-colored-tulpen-een-rij-24386657

Hoe zien de fransen ons?

Vaak hoor je mensen zeggen: ” Heerlijk land dat Frankrijk, maar jammer dat er Fransen wonen” ….Toch trekken Nederlanders iedere zomer massaal de grens over om hun vakantie te vieren…Het is een gegeven dat de Fransen niet echt een talenknobbel hebben en het liefste in hun eigen taal communiceren..Ben je de taal goed meester, dan is het contact al een stuk beter!

Maar hoe denken de Fransen over Nederland? Interessant!

  • de fransen kennen onze kaas; ze komen vaak niet verder dan onze  Gouda…en vinden onze kaas naar plastic smaken :-)
  • in tegenstelling tot de Fransen zijn de Nederlanders erg op orde en netheid gesteld. De Fransen niet; met de “franse slag” is niet voor niets een gevleugelde uitdrukking. De Fransen vinden onze huizen met de keurige gordijntjes maar burgerlijk….
  • De Nederlanders hebben talenknobbel; het Nederlands vinden de Fransen maar een onuitsprekelijk taaltje. Ze hebben wel respect voor ons omdat we meestal wel een aantal talen spreken.
  • Nederlanders hebben een caravan; daarmee doorkruisen ze de Franse departementen. Ze nemen alles mee van thuis, blikken eten, aardappels. Ze zijn te gierig om iets te kopen.
  • Nederlanders eten uit de “muur”..dat vinden de Fransen maar niks! Zij gaan liever een restaurant in om iets te bestellen…
  • Nederland is heel vlak en plat en ligt onder de zeespiegel.
  • Nederland kweekt tomaten en andere groenten op kunstmatige wijze. De groenten zijn in alle seizoenen te verkrijgen, maar smaken nergens naar..

Een kleine greep van diverse uitspraken. Toch houden wij Nederlanders wel van de ” franse slag” ; de manier van leven, het lekkere eten en het klimaat van Frankrijk! Ik in ieder geval wel!! En eerlijk is eerlijk….ze hebben soms wel gelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>