menu4

Restaurant Likoké – Les Vans

Een ontembare passie voor het koken en nog heel veel honger naar nieuwe impulsen: daar ligt de basis van Likoké, het nieuwe culinaire avontuur van chef Piet Huysentruyt. Hier wil hij vol inspiratie zijn keuken van de toekomst creëren. Een eigenzinnige keuken, diepgeworteld in de Zuid-Franse aarde. Met veel respect voor het terroir en veel gevoel voor smaken en texturen. Die verbondenheid met de streek komt tot uiting op fornuis en bord,  waar lokale ingrediënten met elkaar versmelten. Ze is zelfs te herkennen in het interieur, waar natuursteen uit de Ardèche en aangespoeld hout uit de Camargue de warme, charmante hoofdtoon voeren.

Met de keuze voor de naam Likoké brengt Piet een ultieme hommage aan zijn vader, die deze bijnaam kreeg in koloniaal Congo. Maar net zozeer verwijst de naam naar het grootste compliment dat elke chef van zijn gasten kan krijgen: dat de maaltijd zó OK was, dat ze hun bord wel zouden willen uitlikken.

Inmiddels voorzien van een verdiende Michelinster trekt Likoké vanuit heel Frankrijk gasten..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>