”Spoken” in de Ardéche

Alhoewel de zon weer heerlijk schijnt, hebben we ervaren dat het ook behoorlijk kan “spoken” in de Ardèche! 3 dagen lang hebben zware onweersbuien en forse regen het gebied geteisterd! de rustige rivier “Le Chassezac” veranderde in een recordtempo in een kolkende rivier! Op dag 2 zette de electriciteitscentrale EDF de stuw open en werden diverse wegen totaal overstroomd. De bewoners worden gewaarschuwd door een signaal, maar dit gebeurd midden in de nacht en onhoorbaar….

Overal langs de rivier staan waarschuwingsborden voor badgasten en wandelaars. In de tijd van veel regen kunnen de paden langs de rivier plotseling overstromen, zeker als de stuw wordt opengezet…Zo ook deze week; waar 2 dagen ervoor de mensen nog genoten van het zonnetje, picknickten aan de rivier en zonnebadend hun dag doorbrachten,  was er nu een kolkende massa water…..

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>