Chateau d'Ygrande****, Ygrande

Château d'Ygrande - Les Collectionneurs is een 19e-eeuws kasteel met een elegant interieur en antiek meubilair. De accommodatie ligt op slechts een korte afstand van het bos van Tronçais en is ideaal voor natuurliefhebbers. Het hotel biedt een prachtig uitzicht en een buitenzwembad.

Pierre-Marie en Marie-Christine Tissier lieten met veel respect voor het verleden deze voormalige jachtresidentie omtoveren tot een allercharmantst hotel met gerenommeerd restaurantje. Château d'Ygrande is een uitgelezen locatie om tot rust te komen in een magnifiek landschap en 's nachts te genieten van een prachtige sterrenhemel.

Faciliteiten
het domein bestaat uit een hoofdgebouw en een paviljoen. Kleine receptie (kluisjes) en lounge (gratis internet), salon en bibliotheek, boetiekje met lokale producten. Gastronomisch restaurant (vooraf te reserveren). Buitenterras met weids panorama, buiten eten is mogelijk. In de tuin (40 ha) bevindt zich het verwarmd openlucht­zwembad (12 x 6 m). Ligstoelen, parasols, handdoeken en poolbar. Hamam en massages (betalend). Mogelijkheid om mountainbikes te ontlenen (volgens beschikbaarheid). 'Haras' (paardenstoeterij): u kan lessen volgen of deelnemen aan begeleide tochten (betalend). Uw eigen paard meebrengen is mogelijk. Geen lift (2 verdiepingen). Gratis parking.

 
Chateau d'Ygrande

Details

Kamers
19 karaktervolle kamers in een typische chateau- of plattelandsstijl, met zicht op de natuur. U geniet van volgend comfort: bad of douche en wc, haardroger, telefoon, televisie, gratis WiFi, airconditioning.

16 Kamers in het kasteel met vast tapijt: standaard (13-22 m²) met zicht op de oefenweide van de paarden of comfort (16-26 m²) met zicht op het bos. In het paviljoen: 3 kamers (13-22 m²) met parket en zicht op het kasteel. Max. 3 personen in alle types.


Prijs: v.a. € 87 p.p. per nacht inclusief ontbijt

Arrangement;
zie onder Arrangementen

 

Omgeving

Ligging
een uitermate rustige ligging op 3 km van Ygrande. Het hotel is omringd door uitgestrekte parken, bossen, prairies, beekjes en wandelwegen. Bezoek van hieruit de middeleeuwse stad Moulins (32 km), de thermale stad Bourbon l'Archambault (10 km) en Charroux (51 km), zonder meer één van de mooiste dorpjes van Frankrijk. De regio leent zich perfect tot flinke natuurwandelingen of stevige fietstochten en paardrijden.

Bijzonderheden: het hotel is gesloten 24/12/18-25/12/18 en 31/12/18-28/02/19. Van 01/10/18-30/11/18, 01/03/19-31/03/19 is het hotel gesloten op zondag en maandag, van 01/12/18-20/12/18 van zondag t/m woensdag. Het restaurant is gesloten op zondag- en maandagavond van 01/10/18-31/03/19 (uitgez. schoolvakanties).
Huisdieren gratis.
Verblijfstaks: € 1/persoon/nacht (ter plaatse te betalen).
FJ Design