Vakantiehuis Jachtslot Le Logis ****, Chenaud

Ideaal huis voor de hele familie

In de prachtige en groene Dordogne ligt deze wel heel bijzondere vakantiewoning op een bijzonder domein tegen. Wat een plaatje! Beheerd door een Nederlands echtpaar met veel gevoel voor inrichting en een goede smaak kan deze locatie als geheel gehuurd worden of in drie aparte delen voor 2, 4 of 8 personen.

Het is een groot jachtslot op een immens terrein met een grote tuin en veel privacy. De tuin grenst aan de rivier La Dronne en hier kun je ook in zwemmen! Le Logis is uitstekend geschikt om er vakantie te vieren met vrienden en of familie of als locatie voor een reünie, bruiloft e.d.

Details

Het domein bestaat eigenlijk uit een bijzonder groot jachtslot, gebouwd in verschillende eeuwen, een grote schuur met een toren en een aparte Pigeonnier en een echte oude waterput. Dit alles op 3 ha. grond dat gelegen is aan de rivier La Dronne.

U kunt het als geheel (Le Logis) huren maar ook in 3 aparte delen:
• La Mazilière (8 volwassenen)
• La Dronne (4 volwassenen)
• La Grange (2 volwassenen

Door de structuur en bouw van het pand kan een hoge mate van privacy gegarandeerd worden. De eigenaren wonen af en toe ook in het grote pand. Het oudste deel van het jachtslot is gebouwd in 1626 (op fundamenten uit 1098). De andere delen,de schuur en de torentjes zijn in de 18e en 19e eeuw aangebouwd. Het huis is in 2006 gerenoveerd en volledig aangepast aan de wensen van deze tijd.

In de zomer is het heerlijk vertoeven in de tuin onder de eeuwenoude lindes. Wandelen tussen de fruitbomen, de platanen of in het kleine bos is natuurlijk ook mogelijk. Lekker zitten aan de waterkant op het terras (4x7 meter en deels boven het water) en genieten van de voorbij varende kano’s.
Het water is helder en prima geschikt om in te zwemmen.
Omgeving

Tot slot: alle luxe huizen van Jachtslot Le Logis zijn vorig jaar opnieuw met 4 * gecertificeerd door Le Comité Départemental du Tourisme de la Dordogne (CDT/24). En dat is de hoogst haalbare kwalificatie.
FJ Design