Nu ook bij Arrangement en France!


Op veler verzoek bieden wij nu ook de Gites en Chambres d'hotes  aan in diverse regio's in Frankrijk.

Een gîte is een vakantiewoning in Frankrijk die te huur wordt aangeboden. Gites staan meestal op hetzelfde terrein waar de eigenaar van de gîte woont of verblijft. Waar je in een chambres d’Hôtes veelal één kamer hebt, is een gîte vaak een geheel of een gedeelte van een huis / vakantiehuis / appartement.

Inrichting en faciliteiten van Gites
Ze zijn ingericht voor verblijf van een stel, gezin, of voor een groep mensen en bevat vaak een volledig ingericht huis, of een gedeelte van een huis (bijvoorbeeld in een vleugel van een groot huis) zoals ‘thuis’ ook te verwachten is. Dit betekent dat gites onder andere beschikken over eigen sanitair, een eigen keuken, een woonkamer en één of meerdere slaapkamers.
 
Verschillende soorten luxe
Net als chambres d’hotes zijn er diverse soorten gîtes in Frankrijk en variëren ze van een minimalistisch ingerichte gîte tot een luxe paradijs. Het fijne aan deze verschillende mogelijkheden en inrichtingen is dat de gîtes voor een breed publiek toegankelijk zijn. Sommige mensen zullen juist de éénvoud van een gîte kunnen waarderen, terwijl voor een ander luxe in en om een gîte heel erg belangrijk is.

Gîtes kennen dezelfde gemoedelijke en gezellige sfeer als die bij Chambres d’Hôtes heerst. Soms zal de eigenaar van de gîte nog een aantal extra diensten aanbieden, zoals de mogelijkheid om mee te blijven eten ‘s avonds (table d’hotes), ‘s ochtends mee te ontbijten, gitepakkets samen te stellen, of om excursies of andere activiteiten te regelen. Deze kosten zijn (meestal) niet bij de huurprijs van een gîte inbegrepen, maar het komt voor dat de eigenaars van een gîte bovenstaande aanbieden.

Vaak liggen gites aan een meer of zwemwater. De ligging is in de meeste gevallen in de natuur of landelijk. De luxere gites hebben vaak een zwembad.

 
Voorbeeld van een gite.
FJ Design