AUTORONDREIS BOURGONGE, CHAMPAGNE EN ELZAS.

Rondreis met eigen auto 8 nachten vanaf € 894 per persoon


Nu de grenzen weer open zijn, wil je er misschien nog wel even heerlijk met je eigen auto op uit deze zomer. Maak een rondreis via de historische straatjes van Mons naar de overweldigende Champagne streek om vervolgens te genieten van al het moois en lekkers wat Bourgondië en de Elzas te bieden hebben.

Deze rondreis begint in het schilderachtige Mons ofwel Bergen in Wallonië. Mons is de hoofdstad van de provincie Henegouwen en is met zijn twintig door de Unesco erkende sites, gebouwen of geklasseerde evenementen nationaal recordhouder erfgoed. In de streek rond Mons vallen enkele pareltjes te ontdekken zoals de scheepsliften op het Centrumkanaal en het Belfort van Mons. Verblijf in Martin’s Dream Hotel, een 4-sterren verblijf dat een brug slaat tussen de erfenis van het verleden en het modern comfort. Het hotel nam zijn intrek in een gebouw in neogotische stijl, gebouwd in de XIXde eeuw. Martin’s Dream Hotel, ideaal gelegen op de zuidelijke helling van het historische stadscentrum van Bergen, biedt een uitzonderlijke combinatie van gastronomie, ontspanning, hotelservice en welzijn.

Vervolg je rondreis naar de prachtige Champagne streek waar liefhebbers van natuur en wijn hun hart kunnen ophalen. Verblijf in de sfeervolle Bed & Breakfast Maison Andre Bergère in Epernay waar de familie Bergère haar wijngeschiedenis in 1949 begon. ‘Slapen in het hart van de champagnelaan’. Als je een uitzonderlijk moment wilt doorbrengen op een zeer mooie plek, gewijd aan deze goddelijke nectar, biedt Maison Andre Bergère de perfecte plek.

De volgende stop is er een van geschiedenis en traditie in de beeldschone stad Beaune, de hoofdstad van Bourgondische wijnen. Verblijf in Hotel Le Cep in het hart van de stad Beaune. Aangesloten bij Small Luxury Hotels of the World, heeft het hotel zijn wortels in twee charmante herenhuizen met hun bijzondere binnenplaatsen, uit de 16e eeuw. De 62 kamers, waaronder 32 comfortabele suites met prachtig antiek meubilair, dragen elk de naam van Bourgondische dorpen of grands crus: "Chablis", "Clos Vougeot", "Romanée Conti", "Charmes Chambertin".

De rondreis eindigt in de Elzas en wel in de hoofdstad Straatsburg. Deze stad is hip en jong (want een echte studentenstad) en ademt tegelijkertijd veel historie. Door de ligging vlak bij Duitsland zie je in de architectuur van Straatsburg een interessante mix van Franse en Duitse invloeden. De binnenstad staat zelfs op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Verblijf in de eigentijdse Brit Hotel Lodge op 10 minuten met de tram (lijn D Potteries, halte direct buiten het hotel) van het historische centrum en slechts een paar minuten lopen van de Zenith van Straatsburg. Ga winkelen in het gezellige centrum of geniet van de vele terrasjes en restaurantjes en natuurlijk van de overheerlijke wijn!

Wat is inbegrepen
Verblijf 2 nachten in Martin’s Dream Hotel in Mons in een Superior Room (Cosy Plus), 3 nachten in Champagne André Bergère in Epernay in een Standard Double Room (Les Gouttes d'Or), 2 nachten in Le Cep in Beaune in een Double Room en 1 nacht in Brit Hotel Lodge in Straatsburg in een Comfort Double Room.


o.v.b. van Beschikbaarheid; eventueel ook op andere data
Excl.: € 32 per boeking res.kosten
 
FJ Design