Bourgogne

Bourgogne is de streek in Frankrijk waarbij je als Nederlander het beste gevoel krijgt als je het uitspreekt. Het eten, het landschap en de manier van leven spreekt iedereen aan.

En dat is ook terecht omdat Bourgondië alles heeft waar wij als Nederlanders van houden;  een prachtig landschap met bergen en wijngaarden, lekker eten, mooie steden zoals Autun en Dijon maar natuurlijk ook prachtige dorpen.
Bourgogne telt een waar mozaïek aan karakteristieke landschappen, maar heeft vooral zacht glooiende heuvels (tussen 150 en 600 meter) en brede rivierdalen. Alleen de Morvan is wat bergachtiger met toppen tot 900 meter, onder andere de Mont Beuvray (821 m) en de Bois du Roi (902 m).

Bourgogne is in te delen in vier verschillende gebieden. In het oosten ligt de brede riviervlakte van de Saône. Het noorden en het westen bestaan uit vruchtbare vlakten die samen het sedimentaire bekken van de Basse-Bourgogne vormen, rond de steden Auxerre en Chablis.

In het centrum liggen kalksteenplateaus die in het oosten eindigen in steile hellingen, Arrière-Côte en Côte. In het zuiden liggen granietmassa's en plateaus van het prachtige, heuvelachtige natuurgebied Parc Naturel Régional du Morvan, en verder de Charolais en de Mâconnais.

Veel Nederlanders trokken naar de Bourgogne en kochten daar een tweede huis! Met name de streek in de Morvan was erg populair.

De Bourgogne is goed bereikbaar vanuit Nederland, zeker als je in het zuiden van ons land woont. Voor een short-break is dit deel van Frankrijk ideaal om even te onthaasten.
Deze streek heeft toeristen veel te bieden, van bijzondere natuurgebieden tot historisch en religieus interessante steden en veel dorpen die tot de officieel uitgeroepen zijn tot  'Plus beaux villages de France'
FJ Design