Bretagne


Wie een veelzijdige vakantie in Frankrijk wil, kan niet om Bretagne heen. Het is een paradijs voor watersporters, heeft mooie, brede stranden die zijn ingesloten door dramatische rotsen, je kunt voormalige piratennesten, kleine eilandjes en elegante badplaatsen bezoeken, de beroemde menhirs bewonderen en fantastische auto- fiets- en wandeltochten maken.

Bretagne is een eldorado voor de natuurliefhebber ende wandelregio bij uitstek. Een ideaal klimaat met tal van wandelpaden: voor beginners en voor gevorderde wandelaars. Daarnaast kunt u tijdens het wandelen genieten van de ongerepte natuur en de spectaculaire kust. De keuken van Bretagne behoort niet tot de meest verfijnde van Frankrijk; toch kent ook Bretagne enkele specialiteiten. Zoals de Bretonse pannenkoeken, gebakken op een hete plaat en belegd met zoete (crêpes) of hartige vulling (galettes). Verder kun je aan de kust genieten van een uitgebreid aanbod van vis en zeevruchten en moet je vooral niet vergeten de karamelsnoepjes – gemaakt met gezouten boter – te proeven.

Beste reistijd
De beste reistijd is mei, juni, juli en september. Want: beste kans op goed weer, rustig en groen. Augustus is druk en duur want dan viert heel Frankrijk vakantie. Liefhebbers van woeste zeeën gaan in de late herfst of vroege winter. 
FJ Design