Ardeche

Een van de favoriete streken van Arrangement en France is ongetwijfeld de Ardèche…de prachtige natuur, de ruigheid van de streek trekken ieder jaar duizenden bezoekers. De Ardèche Sud, met bekende plaatsen zoals Vallon Pont d’Arc en Pont St. Esprit, is populair, omdat men hier allerlei sportieve activiteiten kan doen; kanoën, abseilen, paragliding etc… Men treft er meren aan en de rivieren Ardèche en Le Chasssac stromen door dit gebied. Op veel plekken langs deze rivieren zijn strandjes aangelegd en kan met heerlijke boottochtjes maken. De regio rondom Vallon Pont D' Arc is dan ook een belangrijk toeristisch gebied.
Vanuit Vallon Pont d’Arc kan met de route langs de Gorges d’Ardèche rijden met schitterende vergezichten en de beroemde Pont d’Arc aanschouwen.

                                

De Ardèche Sud leent zich geweldig voor prachtige wandelingen! De paden zijn goed aangegeven en goed schoeisel is een vereiste. Omdat het klimmen en dalen is over keien en rotsachtig gebied, is het lopen op slippertjes niet aan te raden! Arrangement en France deed de 5 km -wandeling bij Bois de Païolive, op 14 km van Les Vans. Een afstand die men in Nederland in een klein uurtje maakt, maar tel hier gerust het dubbele! Water mee (héél belangrijk) en een hoed of pet is een “must”. Hoewel er op veel plaatsen een lekker windje staat, zijn er ook gedeeltes waar de zon behoorlijk fel is.  Je moet tijdens de wandeling telkens kijken waar je je voeten neerzet, maar ondanks dat kun je best nog genieten van de prachtige vergezichten en de mooie omgeving. Ook met kinderen zijn er prima wandelpaden. Deze zijn speciaal aangegeven! De GR4 loopt praktisch door het hele gebied hier, dus verdwalen zul je niet gauw.
FJ Design