Parijs

Parijs behoeft eigenlijk geen introductie! Al jaren staat deze "stad van de romantiek" in de top 3 van meest bezochte steden!

Ik kwam er voor het eerst in 1974 toen ik als au-pair bij een franse familie ging wonen voor een jaar en er ging studeren. Een prachtige manier om de stad te leren kennen, door de ogen van de fransen en met een internationale vriendenkring.
Natuurlijk "doe"je eerst de toeristische dingen, maar na verloop van tijd ontdek je ook Parijs "achter de schermen"...en na een jaar voelde ik me een echte "habitante"!

Dat ene jaar werden er uiteindelijk drie en nog steeds kom ik graag in Parijs!

Parijs, stad van de liefde, lichtjes, mode en gastronomie. De stad is altijd in beweging, op en rond de Seine, de vele pleinen en terrasjes.

Eén van mijn favoriete bezigheden op een vrije dag was rond te lopen in Le Jardin des Tuileries; er is zó veel te zien.
Zowel toeristen als de Parijzenaren zelf genieten er van om in deze tuin te wandelen. Jardin des Tuileries kent verschillende beelden van Maillol, Rodin en Giacometti. Jardin des Tuileries is een publieke tuin in het 1e arrondissement van Parijs. Je kunt Jardin des Tuileries vinden bij het Louvre en Place de la Concorde. De tuin werd gebouw in 1564 als tuin van Palais des Tuileries. Na de Franse revolutie in 1667 werd deze tuin voor het publiek open gesteld.

     

Koop, voordat u naar Parijs gaat, een boekje b.v. 100% Parijs. Hier staan leuke wandelingen in per district en wordt aangegeven waar u lekker kunt eten., shoppen of iets kunt bezoeken. Zeker in de kleine straatjes, weg van de toeristische bezienswaardigheden, kunt u de leukste adresjes vinden.

 
FJ Design